Polyethyleen stansverpakkingen

Productfoto: 
  • Polyethyleen foam is leverbaar in diverse kleuren
  • PE verpakkingen in vele maten en smaken
  • De mogelijkheden van dit materiaal zijn eindeloos

Polyethyleen is een uiterst sterk en schokbestendig materiaal en wordt veelal gebruikt als interieur van de verpakking.
Polyethyleen (PE) wordt gestanst en/of geplakt naar de vorm van uw produkt. Het geheel vormt een duurzame maatverpakking.
De voordelen van een polyethyleen verpakking zijn het lichte gewicht en het beperkte opslag volume.

Om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu is Refen tevens specialist in het gebruik van Polyethyleen op basis van suikerriet.
Om polyethyleen uit suikerriet te winnen, wordt de plant afgehakt en geperst. Uit dit proces komen suikerrijke sappen vrij, wat na fermentatie en destillatie ethanol oplevert. De ethanol wordt vervolgens gehydrateerd en daaruit wordt ethyleen verkregen. De restvezels van de plant worden verbrand waarmee bio-energie wordt gegenereerd.
De energie die hierbij vrijkomt wordt door de fabriek verbruikt en de rest wordt verkocht. Alles bij elkaar opgeteld is het verschil in CO2-reductie ten opzichte van traditionele bronnen ruim 4 kg per kg geproduceerd PE.

Het materiaal wat wij gebruiken bestaat uit 75% recycled materiaal en 25% suikerriet en is zwart van kleur.

Stansstukken worden als plaat aangeleverd en kunnen op het moment van verpakken worden gevormd. Ook kostentechnisch is polyethyleen interessant. De kosten van het stansmes liggen over het algemeen een stuk lager dan die van een mal voor bijvoorbeeld Polystyreen. Het materiaal wordt het meeste toegepast als interieur, kopstukken of vakverdeling en is ook zeer geschikt voor retourverpakkingen.